trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  Coördinator Hoogbegaafdheid

Coördinator Hoogbegaafdheid

/5

Volg deze 5-daagse cursus en word de specialist van jullie team die het beleid en onderwijs aan hoogbegaafde kinderen op school opzet en organiseert.

Bij ons kun je rekenen op:

Coördinator Hoogbegaafdheid cursus

Cursusagenda

Algemeen

5-daagse cursus tot coördinator Hoogbegaafdheid

Passend onderwijs vinden voor leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong is iedere keer weer een zoektocht. Een HB specialist in het team zorgt voor expertise en continuïteit op dit vlak.

In deze 5-daagse cursus word je als leerkracht /intern begeleider geschoold tot coördinator hoogbegaafdheid op de basisschool. Daarmee word je het aanspreekpunt voor het HB beleid op school, voor de extra onderwijsaanpassingen (zoals verrijkingsaanbod buiten de klas, plusgroep), ben je HB expert voor je collega’s en coach voor de sterke leerlingen en hun ouders.

Gedurende de cursus komen de belangrijkste onderwerpen aan bod om leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid het juiste onderwijsaanbod te bieden.

Naast een theoretisch kader binnen de cursusbijeenkomsten bestudeer je thuis de aangeboden literatuur. Hiermee is de theoretische achtergrond van de cursus stevig onderbouwd. Ter afsluiting van iedere cursusdag ga je met praktijkopdrachten aan de slag.

Leerkrachten en IB’ers zijn na afloop geschoold tot coördinatoren die zelfstandig het beleid en onderwijs aan hoogbegaafde kinderen op school kunnen opzetten en organiseren.

In deze cursus:

 • Vroegtijdig signaleren
 • Herkennen en erkennen
 • Jonge kinderen met ontwikkelingsvoorsprong
 • Klassenmanagement
 • Keuzes onderwijsaanbod (o.a. verrijkingsaanbod, plusklas)
 • Problemen zoals onderpresteren
 • Begeleiden van leerkrachten
 • Coaching leerlingen
 • Zorgbeleid op school
 • Ondersteunen van ouders

Voor wie?

 • Leerkrachten groepen 1 t/m 8
 • Intern begeleiders

Programma

 • Dag 1: Introductie op hoogbegaafdheid Jouw rol als coördinator
 • Dag 2: Signaleren: herkennen en erkennen Jonge kinderen met ontwikkelingsvoorsprong
 • Dag 3: HB in de klas: management en onderwijs aanbod HB buiten de klas: Plusgroepen, klassen e.d.
 • Dag 4: Wanneer slimme kinderen problemen ervaren Coaching van slimme kinderen
 • Dag 5: Zorgbeleid op school Ondersteuning van ouders en leerkrachten

Investering

De kosten bedragen €1750,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: 5 cursusdagen van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

5 tot 8 dagdelen literatuurstudie/opdrachten.

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE, Laren

Parkeren maandag t/m vrijdag

Doordeweeks kunt u gratis parkeren bij het Hertenkamp in Laren op 2min loopafstand van ons kantoor. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan).

Na het parkeren loopt u terug richting het Chinees restaurant. U steekt hier over en loopt de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Parkeren zaterdag

Tijdens het weekend kunt u parkeren op ons parkeerterrein aan de achterzijde, bereikbaar via de rechterpoort.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum vertrekt er elke 15 minuten een bus naar Laren (Lijn 108 richting Huizen). Na een kwartier rijden komt u aan op de bushalte “Brink” in het centrum van Laren, vanwaar het 3 minuten lopen is naar de Onderwijsdesk.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxibus vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxibus vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station. Bij het veld ‘Vraag / Verwachtingen’ op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van deze shuttle service.

Auto

Laren is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

Maak kennis met

Maaike Korte
Maaike Korte
Specialisme: Hoogbegaafdheid
Geen waarde voor beoordeling./5
Als onderwijskundige en leerkracht heeft Maaike Korte zich altijd ingezet voor de realisatie van passend onderwijs voor álle leerlingen. Tijdens de opleiding tot ECHA specialist heeft Maaike zich specifiek gericht op het onderwijs aan leerlingen, bij wie naast cognitieve begaafdheid ook sprake was van psychische of gedragsproblematiek. Ook is Maaike meerdere jaren actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van een regionaal expertisecentrum hoogbegaafdheid op de Veluwe. Daarbij heeft Maaike, naast het opzetten van en lesgeven aan deeltijd HB-groepen, ook actief bijgedragen aan visieontwikkeling, beleidsvorming, intervisies en consultaties op het gebied van hoogbegaafdheid.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): begeleide inoefeningen, lesafsluiting, zelfstandige verwerking en klassenmanagement.

Start: 20 april 2024, 28 januari 2025, 5 april 2025
Max 20
PO

Volg deze 6-daagse cursus over het vormgeven van extra zorg op school (ondersteuningniveau 2 en 3). Van lees- en spellingsproblemen tot TOS, meertaligheid en dyslexie.

Start: 7 oktober 2024
Max 20
PO, VO, MBO

Volg deze 1-daagse cursus en je screent, begrijpt en begeleidt leerlingen met (een vermoeden van) dyscalculie vakkundig.

Start: 25 maart 2024, 6 juni 2024, 8 november 2024, 17 januari 2025
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.