trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  Coördinator Hoogbegaafdheid

Coördinator Hoogbegaafdheid

/5

Volg deze 5-daagse cursus en word de specialist van jullie team die het beleid en onderwijs aan hoogbegaafde kinderen op school opzet en organiseert.

Bij ons kun je rekenen op:

Coördinator Hoogbegaafdheid cursus

Cursusagenda

Algemeen

5-daagse cursus tot coördinator Hoogbegaafdheid

Passend onderwijs vinden voor leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong is iedere keer weer een zoektocht. Een HB specialist in het team zorgt voor expertise en continuïteit op dit vlak.

In deze 5-daagse cursus word je als leerkracht /intern begeleider geschoold tot coördinator hoogbegaafdheid op de basisschool. Daarmee word je het aanspreekpunt voor het HB beleid op school, voor de extra onderwijsaanpassingen (zoals verrijkingsaanbod buiten de klas, plusgroep), ben je HB expert voor je collega’s en coach voor de sterke leerlingen en hun ouders.

Gedurende de cursus komen de belangrijkste onderwerpen aan bod om leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong en hoogbegaafdheid het juiste onderwijsaanbod te bieden.

Naast een theoretisch kader binnen de cursusbijeenkomsten bestudeer je thuis de aangeboden literatuur. Hiermee is de theoretische achtergrond van de cursus stevig onderbouwd. Ter afsluiting van iedere cursusdag ga je met praktijkopdrachten aan de slag.

Leerkrachten en IB’ers zijn na afloop geschoold tot coördinatoren die zelfstandig het beleid en onderwijs aan hoogbegaafde kinderen op school kunnen opzetten en organiseren.

In deze cursus:

 • Vroegtijdig signaleren
 • Herkennen en erkennen
 • Jonge kinderen met ontwikkelingsvoorsprong
 • Klassenmanagement
 • Keuzes onderwijsaanbod (o.a. verrijkingsaanbod, plusklas)
 • Problemen zoals onderpresteren
 • Begeleiden van leerkrachten
 • Coaching leerlingen
 • Zorgbeleid op school
 • Ondersteunen van ouders

Voor wie?

 • Leerkrachten groepen 1 t/m 8
 • Intern begeleiders

Programma

 • Dag 1: Introductie op hoogbegaafdheid Jouw rol als coördinator
 • Dag 2: Signaleren: herkennen en erkennen Jonge kinderen met ontwikkelingsvoorsprong
 • Dag 3: HB in de klas: management en onderwijs aanbod HB buiten de klas: Plusgroepen, klassen e.d.
 • Dag 4: Wanneer slimme kinderen problemen ervaren Coaching van slimme kinderen
 • Dag 5: Zorgbeleid op school Ondersteuning van ouders en leerkrachten

Investering

De kosten bedragen €1750,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: 5 cursusdagen van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

5 tot 8 dagdelen literatuurstudie/opdrachten.

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

 

Maak kennis met

Maaike Korte
Maaike Korte
Specialisme: Hoogbegaafdheid
Geen waarde voor beoordeling./5
Als onderwijskundige en leerkracht heeft Maaike Korte zich altijd ingezet voor de realisatie van passend onderwijs voor álle leerlingen. Tijdens de opleiding tot ECHA specialist heeft Maaike zich specifiek gericht op het onderwijs aan leerlingen, bij wie naast cognitieve begaafdheid ook sprake was van psychische of gedragsproblematiek. Ook is Maaike meerdere jaren actief betrokken geweest bij de ontwikkeling van een regionaal expertisecentrum hoogbegaafdheid op de Veluwe. Daarbij heeft Maaike, naast het opzetten van en lesgeven aan deeltijd HB-groepen, ook actief bijgedragen aan visieontwikkeling, beleidsvorming, intervisies en consultaties op het gebied van hoogbegaafdheid.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 20
PO, VO, MBO

Volg deze 1-daagse cursus en je screent, begrijpt en begeleidt leerlingen met (een vermoeden van) dyscalculie vakkundig.

Start: 6 juni 2024, 6 september 2024, 8 november 2024, 17 januari 2025
Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus en ontdek hoe instructie aan kracht wint als je hierbij op het bord schrijft. Maak kennis met ‘slow teaching’.

Start: 16 april 2025
Max 20
PO

Volg deze 3-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie begeleid door dé EDI expert Marcel Schmeier. Voordelig Passe-Partout tarief!

Start: 26 november 2024, 8 februari 2025
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.