trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  De Positieve School

De Positieve School

/5

Volg deze 3-daagse cursus over veerkracht, positiviteit bij jezelf en de klas vergroten, eudaimonisch geluk versterken en de intrinsieke motivatie stimuleren.

Bij ons kun je rekenen op:

De Positieve School cursus

Cursusagenda

Algemeen

De Positieve school: leren én floreren!

3-daagse cursus begeleid door René Lous.

Van gelukkige leraren leer je de mooiste dingen – Loesje

Leren en welbevinden: Wanneer je ouders en leerkrachten vraagt wat ze het meest wensen voor kinderen en leerlingen, dan krijg je steevast antwoorden als ‘gelukkig zijn’, ‘zelfvertrouwen’ en ‘lekker in hun vel zitten’. In Coronatijd maar ook daarna draait alles om het leren én welbevinden van zowel leerlingen als leerkrachten!

Op een positieve school wordt geleerd, maar ook actief gewerkt aan het versterken van het welbevinden. Kortom, een school waar leerlingen en leraren kunnen leren én floreren! De 3-daagse cursus De Positieve school is wetenschappelijk onderbouwd en helpt je om van jouw school samen een positieve school te maken.

Wat ga je leren?

 • Ontdek wat Positieve educatie en Positieve psychologie kan betekenen binnen het onderwijs en leer sterke punten herkennen bij jezelf en je leerlingen.
 • Ontdek de kracht van positieve emoties bij jezelf en je leerlingen en hoe je binnen je klas of groep veerkracht kunt opbouwen.
 • Ontdek hoe je de betrokkenheid van je leerlingen kunt vergroten en leer hoe je betekenis kunt geven aan wat jij en zij doen, binnen en buiten de klas. Over ‘flow’, intrinsieke motivatie stimuleren, mindful momenten creëren, eudaimonisch geluk en hoe kun je dit versterken.
 • Ontdek de positieve impact van positieve relaties op welbevinden en hoe je binnen je klas of groep positieve interacties stimuleert. Hoe gebruik je de technieken van positieve communicatie, Actieve Constructieve Respons en positief roddelen binnen de school? Hoe stimuleer je vriendelijkheid, compassie en samenwerken binnen je team en klas?
 • Ontdek je hoe succeservaringen bijdragen aan welbevinden en geluk en leer hoe je een groeimindset versterkt bij jezelf en je leerlingen. Wat zijn mindset movers en hoe zet je ze in in de klas? Van comfortzone tot prestatiezone en leerzone. Ontdek je hoe je jezelf en je leerlingen optimistisch kunt leren denken, denkfouten ombuigt en leer hoe je geluk in je groep of klas kunt stimuleren via praktische geluksactiviteiten.

In deze cursus

 • Positieve educatie en Positieve psychologie
 • Positieve emoties, welbevinden, leren en ontwikkelen
 • Positiviteit bij jezelf en binnen je klas/groep versterken
 • Belang van ‘flow’ en de bijdrage aan welbevinden en geluk
 • Intrinsieke motivatie stimuleren
 • Eudaimonisch geluk versterken
 • Mindful momenten voor jezelf en je leerlingen creëren
 • Positieve relaties versterken via RAK’s: Random Acts of Kindness
 • Motivatie en gedragsverandering via WOOP-techniek
 • Mindset continuüm, mindset movers in de klas
 • Groeimindset, optimaal oefenen en effectieve inspanning
 • Optimisme, denkfouten, gedachten onderzoeken en ‘omdenken’

Voor wie?

 • Leerkrachten groep 3-8
 • Intern begeleiders
 • Remedial teachers

Programma

 • Dag 1: Positieve Psychologie & sterke punten
 • Dag 1: Positieve emoties & veerkracht
 • Dag 2: Betrokkenheid & betekenis
 • Dag 2: Positieve relaties & interacties
 • Dag 3: Succeservaringen & groeimindset
 • Dag 3: Optimistisch denken & geluk

Investering

De kosten bedragen €1050,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid

3 cursusdagen van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

2 tot 3 dagdelen literatuurstudie/opdrachten

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

 

Maak kennis met

René Lous
René Lous
Specialisme: Onderpresteren, Mindset
4.4/5
René Lous is (mede-) eigenaar van Het TalentenLab. Binnen het onderwijs heeft René gewerkt als leraar en directeur. René is gespecialiseerd in onder andere hoogbegaafdheid, mindset, onderpresteren en het begeleiden van veranderings- en vernieuwingstrajecten binnen het bedrijfsleven en het onderwijs.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): lesfasen, technieken, leerlijnen en lesdoelen. Betrek leerlingen actiever bij de les.

Start: 26 november 2024, 8 februari 2025
Max 20
VO, MBO

Volg deze 1-daagse cursus over de meest voorkomende en minst begrepen handicap die bovendien vaak met autisme, dyslexie en een laag IQ wordt verward.

Start: 3 juni 2024, 3 oktober 2024
Max 20
PO, VO

Volg het webinar en ontdek de kracht van een groeimindset en groeitaal. Leer hoe je motiverende gespreksvoering in de klas inzet.

Start: 6 juni 2024, 12 november 2024
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.