trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  Lastige Ouders

Lastige Ouders

4/5
91 reviews

Volg deze 1-daagse cursus en leer omgaan met lastige ouders en korte lontjes. Over verbinding, begrenzing en medewerking zonder oeverloze discussies.

Bij ons kun je rekenen op:

Lastige Ouders cursus

Cursusagenda

Algemeen

U wilt lastige ouders begrenzen. U vergroot uw kans op resultaat als u éérst verbinding hebt gemaakt.

Wat zijn uw kwetsbare kanten, uw valkuilen? Hoe geeft u een hand? Hoe kunt u soms al in twee seconden 60% relatiewinst bereiken?

De basisgedachte is: ú bent verantwoordelijk voor de beslissingen die u op school neemt. Ouders hoeven het daar niet per se mee eens te zijn. Hoe maakt u dit respectvol duidelijk?

Omgaan met korte lontjes… van kleuter tot puber.

Het effectief omgaan met leerlingen met een kort lontje vereist een speciale aanpak. U hebt andere sociale ‘hulpmiddelen’ nodig. U krijgt concrete tips om medewerking te krijgen van korte lontjes zonder oeverloze ‘discussies’. U gebruikt daarvoor de judo aanpak. De judo aanpak is: meebewegend het ongewenste gedrag ombuigen. Het is in deze tijd een voorwaarde om ontspannen uw pensioen te halen.

Docent Hans Kaldenbach vertelt u alle Ins en Outs rondom het omgaan met lastige ouders en leerlingen met korte lontjes. De gehele dag is er een acteur aanwezig. Iedereen kan meedoen, niemand hoeft dat!

In deze cursus

 • Hoe krijgt u verbinding?
 • Hoe gaat u hierna begrenzen? Wat doet u met (subtiele) bedreigingen?
 • Hoeveel intimidatie accepteert u? Hoe stopt u dan het gesprek?
 • Hoe reageert u op impulsmails?
 • Wat als ouders zeggen: Jullie moeten ze veel harder aanpakken?
 • Hoe geeft u slecht nieuws?
 • Hoe reageert u op ouders die blind partij kiezen voor hun kind?
 • Wat zijn de tips om medewerking te krijgen van korte lontjes?
 • Hoe krijgt u letterlijk meer ‘macht’, met minimale escalatie?
 • Wat kunt u doen als leerlingen elkáár intimideren?

Voor wie?

 • Leerkrachten
 • Docenten VO & MBO
 • Onderwijsondersteunende collega’s

Investering

De kosten bedragen €390,- excl. BTW per deelnemer.

Inclusief boekcadeau!

Studiebelasting

Aanwezigheid: 1 cursusdag van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

Geen

Literatuurstudie

Vrijblijvende verdieping

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

 

Maak kennis met

Hans Kaldenbach
Hans Kaldenbach
Specialisme: Lastige ouders, Korte lontjes
Geen waarde voor beoordeling./5
Hans Kaldenbach is zijn hele leven verbonden geweest aan de Hogeschool Utrecht en werkt nu vanuit ACTA-Kaldenbach.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): spelbegeleiding en klassenmanagement. Benut de beschikbare leertijd optimaal voor alle leerlingen.

Start: 12 juni 2024, 21 november 2024, 6 februari 2025
Max 20
PO

Volg deze 3-daagse cursus over veerkracht, positiviteit bij jezelf en de klas vergroten, eudaimonisch geluk versterken en de intrinsieke motivatie stimuleren.

Max 20
PO

Volg deze 5-daagse cursus en word de specialist van jullie team die het beleid en onderwijs aan hoogbegaafde kinderen op school opzet en organiseert.

Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.