trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  Lesverstorend Gedrag

Lesverstorend Gedrag

/5

Volg deze 1-daagse cursus en ontdek hoe je omgaat met ordeverstorend gedrag, escalerend gedrag en agressie. Voorkomen en effectief aanpakken!

Bij ons kun je rekenen op:

Lesverstorend Gedrag cursus

Cursusagenda

Algemeen

Gedragsproblemen voorkomen en aanpakken.

Leerkrachten vinden dat gedragsproblemen van leerlingen het werk ingewikkelder maken.

Hoe geef je een goede instructie binnen de geplande tijd als je voortdurend te maken hebt met ordeverstorend gedrag?

In deze cursus gaan we in op het voorkomen van dat lastige gedrag. Naast theoretische verdieping en praktische tips is er veel ruimte voor casussen die de deelnemers zelf inbrengen.

“Schools en sociaal-emotioneel leren moeten in balans zijn. Een betere balans zorgt voor minder gedragsproblemen in de klas. Scholen kunnen veel doen om gedragsproblemen te voorkomen. En als gedragsproblemen zich al voordoen, is er nog veel mogelijk om deze effectief aan te pakken”, dr. Kees van Overveld.

Een inspirerende cursusdag voor onderwijsprofessionals in het Primair Onderwijs!

In deze cursus

 • Kom je meer te weten over de achtergronden van gedrag en sociaal-emotioneel leren
 • Gaan we aan de slag met eigen casussen
 • Krijg je concrete tips voor het voorkomen en aanpakken van probleemgedrag.

Voor wie?

 • Leerkrachten basisonderwijs
 • Leerkrachten SBO en SO
 • Intern begeleiders

Programma

 • 10:00 – 11:15 Kennismaking; gedrag van leerlingen – een probleem?
 • 11:15 – 11:30 Pauze
 • 11:30 – 12:30 Omgaan met licht probleemgedrag
 • 12:30 – 13:00 Lunch
 • 13:00 – 14:30 Reageren op escalerend gedrag en agressie
 • 14:30 – 14:45 Pauze
 • 14:45 – 15:45 Gedrag benaderen vanuit emotionele en sociale competenties van leerlingen
 • 15:45 – 16:00 Afsluiting

Investering

De kosten bedragen €390,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: 1 cursusdag van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

Geen

Literatuurstudie

Vrijblijvende verdieping

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

Maak kennis met

dr. Kees van Overveld
dr. Kees van Overveld
Specialisme: Lesverstorend gedrag
Geen waarde voor beoordeling./5
Dr. Kees van Overveld is gedragsdeskundige, en heeft ruim 30 jaar ervaring in het onderwijs als leraar, intern begeleider, hogeschoolhoofddocent, onderwijsadviseur en onderzoeker. In 2008 promoveerde hij op het onderwerp “agressie bij jongens” bij de vakgroep Ontwikkelingspsychologie van de UU. Kees heeft een eigen trainingsbureau dat maatwerk levert op het gebied van gedrag, pesten en sociaal-emotioneel leren. Hij is als inhoudelijk adviseur betrokken bij de methode Kwink (programma voor sociaal-emotioneel leren) en werkt daarnaast als hogeschooldocent bij het seminarium voor Orthopedagogiek (Hogeschool Utrecht). Kees is auteur van vele onderwijsartikelen en boeken over gedrag en sociaal-emotioneel leren. “Mijn visie is dat schools en sociaal-emotioneel leren in balans moeten zijn. Een betere balans zorgt voor minder gedragsproblemen in de klas. Scholen kunnen veel doen om gedragsproblemen te voorkomen. En als gedragsproblemen zich al voordoen, is er nog veel mogelijk om deze effectief aan te pakken.”

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 20
PO

Volg deze 2-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie in de kleuterklas. Voordelig Passe-Partout tarief!

Start: 5 juni 2024, 5 november 2024, 21 januari 2025
Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): instructie en lesdoelen. Verlaag niet je lesdoelen, maar verhoog je instructiekwaliteiten.

Start: 5 juni 2024, 5 november 2024, 21 januari 2025
Max 20
VO, MBO

Volg deze 1-daagse cursus over de meest voorkomende en minst begrepen handicap die bovendien vaak met autisme, dyslexie en een laag IQ wordt verward.

Start: 3 juni 2024, 3 oktober 2024
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.