trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  Taalontwikkelingsstoornis TOS

Taalontwikkelingsstoornis TOS

/5

Volg deze 1-daagse cursus over de meest voorkomende en minst begrepen handicap die bovendien vaak met autisme, dyslexie en een laag IQ wordt verward.

Bij ons kun je rekenen op:

Taalontwikkelingsstoornis TOS cursus

Cursusagenda

Algemeen

Ongeveer 7% van de bevolking heeft een TOS en zo’n 99% weet niet wat het is! In iedere schoolklas zitten gemiddeld 2 leerlingen met een bepaalde mate van TOS. Regelmatig komt het voor dat een leerling vastloopt en problematisch gedrag vertoont vanwege deze beperking, maar is het niet duidelijk is dat er sprake is van een TOS. Weinig mensen herkennen namelijk de uitingsvormen of de gevolgen van TOS. En de impact is fors. Veel volwassenen met een TOS voelen zich ‘dom’ of zijn vanwege TOS van school afgegaan met een diploma dat beneden hun échte kwaliteiten ligt. Hoogste tijd dus om hier meer over te weten te komen.

Tijdens deze cursusdag worden een aantal belangrijke kennisfeiten met je gedeeld en zal je ook zelf kunnen ervaren wat het hebben van TOS met je doet. In de ochtend zal het accent liggen op algemene kenmerken en achtergrondinformatie. ’s Middags ligt de focus op het zelf ervaren wat het betekent om een TOS te hebben en op de praktische vertaalslag naar de lespraktijk. Zo wordt het een informatieve dag waarbij luisteren, actief bezig zijn en praktische tips steeds afgewisseld worden. Kortom: een onmisbare dag voor iedere onderwijsprofessional.

In deze cursus

  • Wat houdt TOS in?
  • Welke problemen ondervinden leerlingen met TOS?
  • Wat zijn de onderwijsbehoeften van leerlingen met TOS?
  • Welke (praktische) aanpassingen zijn er nodig?
  • Wat kun je als leerkracht/docent zelf doen?
  • Wat kan Ambulante begeleiding vanuit cluster 2 betekenen?

Voor wie?

  • Docenten VO
  • Intern begeleiders
  • Zorgcoördinatoren

Investering

De kosten bedragen €390,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: 1 cursusdag van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

Geen

Literatuurstudie

Vrijblijvende verdieping

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE, Laren

Parkeren maandag t/m vrijdag

Doordeweeks kunt u gratis parkeren bij het Hertenkamp in Laren op 2min loopafstand van ons kantoor. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan).

Na het parkeren loopt u terug richting het Chinees restaurant. U steekt hier over en loopt de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Parkeren zaterdag

Tijdens het weekend kunt u parkeren op ons parkeerterrein aan de achterzijde, bereikbaar via de rechterpoort.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum vertrekt er elke 15 minuten een bus naar Laren (Lijn 108 richting Huizen). Na een kwartier rijden komt u aan op de bushalte “Brink” in het centrum van Laren, vanwaar het 3 minuten lopen is naar de Onderwijsdesk.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxibus vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxibus vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station. Bij het veld ‘Vraag / Verwachtingen’ op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van deze shuttle service.

Auto

Laren is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

Maak kennis met

Kentalis
Kentalis
Specialisme: Taalontwikkelingsstoornis
Geen waarde voor beoordeling./5
Ambulante begeleiders van Koninklijke Kentalis, Specialist op het gebied van onderzoek, zorg en onderwijs voor mensen met een beperking in horen of communiceren begeleiden deze cursusdag.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 20
PO, VO

Volg deze 1-daagse cursus en leer de ins en outs over het hoogsensitieve brein en ontdek waar een leerling met hoogsensitiviteit bij gebaat is.

Start: 18 juni 2024, 19 november 2024
Max 20
PO

Volg deze 3-daagse cursus over Effectief rekenonderwijs begeleid door Marcel Schmeier. Voordelig Passe-Partout tarief!

Start: 25 maart 2025
Max 8
VO, MBO

Volg deze 3-daagse cursus en leer de mentale gezondheid van leerlingen te volgen en werk met leerlingen aan motivatie, zelfinzicht en positief denken.

Start: 2 oktober 2024
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.