trustpilot
Home  ›  Docenten  ›  dr. Kees van Overveld

dr. Kees van Overveld

Specialisme: Lesverstorend gedrag
/5

Dr. Kees van Overveld is gedragsdeskundige, en heeft ruim 30 jaar ervaring in het onderwijs als leraar, intern begeleider, hogeschoolhoofddocent, onderwijsadviseur en onderzoeker. In 2008 promoveerde hij op het onderwerp “agressie bij jongens” bij de vakgroep Ontwikkelingspsychologie van de UU. Kees heeft een eigen trainingsbureau dat maatwerk levert op het gebied van gedrag, pesten en sociaal-emotioneel leren. Hij is als inhoudelijk adviseur betrokken bij de methode Kwink (programma voor sociaal-emotioneel leren) en werkt daarnaast als hogeschooldocent bij het seminarium voor Orthopedagogiek (Hogeschool Utrecht). Kees is auteur van vele onderwijsartikelen en boeken over gedrag en sociaal-emotioneel leren.

“Mijn visie is dat schools en sociaal-emotioneel leren in balans moeten zijn. Een betere balans zorgt voor minder gedragsproblemen in de klas. Scholen kunnen veel doen om gedragsproblemen te voorkomen. En als gedragsproblemen zich al voordoen, is er nog veel mogelijk om deze effectief aan te pakken.”

dr. Kees van Overveld

Mijn cursussen

Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus en ontdek hoe je omgaat met ordeverstorend gedrag, escalerend gedrag en agressie. Voorkomen en effectief aanpakken!