trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  Begrijp Gedragsproblemen

Begrijp Gedragsproblemen

/5

Volg deze 1-daagse cursus en ontdek hoe je negatief gedrag ombuigt, voorkomt dat je de moed verliest en dat je eigen accu leegraakt.

Bij ons kun je rekenen op:

Begrijp Gedragsproblemen cursus

Cursusagenda

Algemeen

Leerlingen met lastig gedrag, een gedragsprobleem of gedragsstoornis in de klas? Hoe buig je negatief gedrag om, voorkom je dat je de moed verliest en dat je eigen accu leeg raakt?

Begrijp gedragsproblemen… In deze cursus inzichten, tips & tools. Omgaan met o.a. agressief, brutaal, ongehoorzaam en ongemotiveerd gedrag.

Een inspirerende cursus, gericht op de lespraktijk.

In deze cursus

 • Up-to-date informatie t.a.v. gedragsproblemen
 • Zijn probleemsituaties welkom
 • Filmbeeld van gedragsproblemen
 • Praktische tips/tools om adequaat te begeleiden

Voor wie?

 • Leerkrachten en docenten PO, VO en MBO
 • Mentoren
 • Intern begeleiders
 • Zorgcoördinatoren

Programma

 • 09:45 – 11:00 Kennismaking, beleving en analyse probleemgedrag in de klas
 • 11:00 – 11:15 Pauze
 • 11:15 – 12:15 Achtergrondkennis, overvragen/ondervragen
 • 12:15 – 12:45 Lunch
 • 12:45 – 14:15 Balansmodel, GGGG-schema en analyse probleemgedrag in de klas
 • 14:15 – 14:30 Pauze
 • 14:30 – 15:30 Gedachtefouten, OGD, driehoek, de leerkracht/docent doet er toe
 • 15:30 – 15:45 Afsluiting

Investering

De kosten bedragen €390,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: 1 cursusdag van 09:45 tot 15:45 uur

Voorbereiding

Geen

Literatuurstudie

Vrijblijvende verdieping

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

 

Maak kennis met

dr. Annematt Collot D'Escury-Koenigs
dr. Annematt Collot D’Escury-Koenigs
Specialisme: Gedragsproblemen
4/5
dr. Annematt Collot D’Escury-Koenigs is GZ-psycholoog, Kinder- en Jeugdpsycholoog Specialist NIP, forensisch psycholoog en docent aan de UvA.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 8
VO, MBO

Volg deze 3-daagse cursus en leer de mentale gezondheid van leerlingen te volgen en werk met leerlingen aan motivatie, zelfinzicht en positief denken.

Start: 2 oktober 2024
Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): lesfasen, technieken, leerlijnen en lesdoelen. Betrek leerlingen actiever bij de les.

Start: 26 november 2024, 8 februari 2025
Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): begeleide inoefeningen, lesafsluiting, zelfstandige verwerking en klassenmanagement.

Start: 28 januari 2025, 5 april 2025
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.