trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  EDI in 1 dag

EDI in 1 dag

5/5
244 reviews

Volg deze 1-daagse cursus en leer de belangrijkste principes en technieken van de succesvolle aanpak Expliciete Directe Instructie.

Bij ons kun je rekenen op:

EDI in 1 dag cursus

Cursusagenda

Algemeen

Expliciete Directe Instructie in het PO begeleid door Marcel Schmeier.

EDI in 1 dag: De belangrijkste principes en technieken van de succesvolle aanpak Expliciete Directe Instructie.

Deze (opfris)dag EDI is uitermate geschikt voor leerkrachten groep 3 t/m 8, ib’ers en schoolleiders die in één dag op de hoogte willen zijn van de belangrijkste principes en technieken van de succesvolle aanpak Expliciete Directe Instructie.

Heb je een nieuwe baan en heeft jouw nieuwe schoolteam al een EDI-cursus gevolgd? Heb je zelf eerder een EDI-cursus gevolgd, maar wil je alles nog eens rustig opnieuw horen en grondig eigen maken? Wil je kunnen bepalen of een EDI-teamscholing interessant is voor jouw schoolteam? Dan is deze dag een absolute aanrader!

Werkzaam in groep 3 t/m 8? Bekijk onze 3-daagse EDI editie.

Werkzaam in het kleuteronderwijs? Bekijk onze EDI kleutereditie.

In deze cursus

 • Je kunt de lesfasen van het EDI-model benoemen.
 • Je kunt de belangrijkste EDI-principes en -technieken omschrijven.
 • Je kunt een les voorbereiden op basis van het EDI-model.

Voor wie?

 • Leerkrachten groep 3 – 8
 • Intern begeleiders
 • Remedial teachers

Programma

 • 10:00 – 11:15 EDI: lesfasen en technieken
 • 11:15 – 11:30 Pauze
 • 11:30 – 12:30 EDI: procedurele- en feitenkennis
 • 12:30 – 13:00 Lunch
 • 13:00 – 14:30 EDI: begrip controleren
 • 14:30 – 14:45 Pauze
 • 14:45 – 15:45 EDI: herhaling realiseren
 • 15:45 – 16:00 Afsluiting

Investering

De kosten bedragen €390,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: cursusdag van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

Een dagdeel (vrijblijvende) literatuurstudie

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE, Laren

Parkeren maandag t/m vrijdag

Doordeweeks kunt u gratis parkeren bij het Hertenkamp in Laren op 2min loopafstand van ons kantoor. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan).

Na het parkeren loopt u terug richting het Chinees restaurant. U steekt hier over en loopt de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Parkeren zaterdag

Tijdens het weekend kunt u parkeren op ons parkeerterrein aan de achterzijde, bereikbaar via de rechterpoort.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum vertrekt er elke 15 minuten een bus naar Laren (Lijn 108 richting Huizen). Na een kwartier rijden komt u aan op de bushalte “Brink” in het centrum van Laren, vanwaar het 3 minuten lopen is naar de Onderwijsdesk.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxibus vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxibus vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station. Bij het veld ‘Vraag / Verwachtingen’ op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van deze shuttle service.

Auto

Laren is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

Maak kennis met

Marcel Schmeier
Marcel Schmeier
Specialisme: Expliciete Directe Instructie, Effectief rekenonderwijs
Geen waarde voor beoordeling./5
Marcel Schmeier M SEN is gecertificeerd EDI-trainer. Marcel weet als geen ander de theorie op zo’n inspirerende wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk van jouw klas, dat je direct met de tips en tools aan de slag wilt! Marcel is alom bekend als Onderwijsadviseur taal en rekenen, als leerkracht/intern begeleider in het speciaal en regulier basisonderwijs en als auteur van ‘Expliciete Directe Instructie: tips en technieken voor een goede les!’ , ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’ en van zijn recent verschenen boek ‘Bordwerk en Aantekeningen’.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 20
PO, VO, MBO

Volg deze 1-daagse cursus vol breininzichten. Leer wat Executieve Functies zijn, hoe je zelfsturing in de klas kunt stimuleren en aandacht voor mythen.

Start: 7 maart 2024, 20 juni 2024
Max 20
PO

Volg deze 6-daagse cursus over het vormgeven van extra zorg op school (ondersteuningsniveau 2 en 3). Van zwakke rekenaars tot dyscalculie, rekenangst en sterke rekenaars.

Start: 12 november 2024
Max 20
PO, VO

Volg deze 1-daagse cursus en leer de ins en outs over het hoogsensitieve brein en ontdek waar een leerling met hoogsensitiviteit bij gebaat is.

Start: 26 maart 2024
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.