trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  EDI in 1 dag

EDI in 1 dag

5/5
244 reviews

Volg deze 1-daagse cursus en leer de belangrijkste principes en technieken van de succesvolle aanpak Expliciete Directe Instructie.

Bij ons kun je rekenen op:

EDI in 1 dag cursus

Cursusagenda

Algemeen

Expliciete Directe Instructie in het PO begeleid door Marcel Schmeier.

EDI in 1 dag: De belangrijkste principes en technieken van de succesvolle aanpak Expliciete Directe Instructie.

Met de EDI aanpak geef je kwalitatief goede instructie, betrek je leerlingen actief bij de inhoud van de lessen, realiseer je een grote mate van betrokkenheid, nemen gedragsproblemen af en de leerwinst neemt toe.

Deze (opfris)dag EDI is uitermate geschikt voor leerkrachten groep 3 t/m 8, ib’ers en schoolleiders die in één dag op de hoogte willen zijn van de belangrijkste principes en technieken van de succesvolle aanpak Expliciete Directe Instructie.

Heb je een nieuwe baan en heeft jouw nieuwe schoolteam al een EDI-cursus gevolgd? Heb je zelf eerder een EDI-cursus gevolgd, maar wil je alles nog eens rustig opnieuw horen en grondig eigen maken? Wil je kunnen bepalen of een EDI-teamscholing interessant is voor jouw schoolteam? Dan is deze dag een absolute aanrader!

Werkzaam in groep 3 t/m 8? Bekijk onze 3-daagse EDI editie.

Werkzaam in het kleuteronderwijs? Bekijk onze EDI kleutereditie.

In deze cursus

EDI – Lesfasen en technieken
Je kunt de lesfasen en technieken van een EDI-les benoemen.
Je kunt omschrijven wat de kenmerken zijn die deze effectief maken.

EDI – Procedurele kennis en feitenkennis
Je kunt omschrijven hoe je procedurele kennis onderwijst.
Je kunt omschrijven hoe je feitenkennis onderwijst.

Voor wie?

 • Leerkrachten groep 3 – 8
 • Intern begeleiders
 • Remedial teachers
 • Schoolleiders

Programma

 • 10:00: lesfasen en technieken
 • 11:15: pauze
 • 11:30: procedurele- en feitenkennis
 • 12:30: lunch
 • 13:00: begrip controleren
 • 14:30: pauze
 • 14:45: herhaling realiseren
 • 15:45: afsluiting
 • 16:00: einde

Investering

De kosten bedragen €390,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: cursusdag van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

Een dagdeel (vrijblijvende) literatuurstudie

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

 

Maak kennis met

Marcel Schmeier
Marcel Schmeier
Specialisme: Expliciete Directe Instructie, Effectief rekenonderwijs
Geen waarde voor beoordeling./5
Marcel is specialist didactisch handelen, auteur en bevoegd leraar basisonderwijs. Hij heeft ruime ervaring als leerkracht en intern begeleider in het speciaal en regulier basisonderwijs en weet als geen ander de theorie op een inspirerende wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Hij is bekend van de onderwijsklassieker ‘Expliciete Directe Instructie 2.0’. Ook schreef hij de boeken ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’ en ‘Bordwerk en aantekeningen’, dat werd verkozen tot Runner-up Beste Onderwijsboek 2020. Deelnemers aan zijn nascholingen kunnen vaak niet wachten om het geleerde toe te passen in hun eigen klassen. Samen met Marita Eskes is hij eigenaar van gewoongoedlesgeven.nl  

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 20
VO, MBO

Volg deze 1-daagse cursus over EDI doelen en instructie. Maak de vertaalslag naar je eigen vak met tips en technieken voor een goede les.

Start: 16 december 2024, 19 juni 2025
Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus en ontdek hoe je omgaat met ordeverstorend gedrag, escalerend gedrag en agressie. Voorkomen en effectief aanpakken!

Max 20
PO, VO

Volg deze 1-daagse cursus en leer hoe je een veelvoorkomend probleem als onderpresteren signaleert, voorkomt en terugdraait. Ga schoolwaarts met een praktisch 6-stappenplan.

Start: 24 september 2024, 10 december 2024
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.