trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  Executieve Functies

Executieve Functies

/5

Volg deze 1-daagse cursus vol breininzichten. Leer wat Executieve Functies zijn, hoe je zelfsturing in de klas kunt stimuleren en aandacht voor mythen.

Bij ons kun je rekenen op:

Executieve Functies cursus

Cursusagenda

Algemeen

Executieve functies zijn hersenprocessen die zelfsturing mogelijk maken. Een adequate zelfsturing is essentieel voor succes op school en daarbuiten. In deze interactieve cursus leer je wat executieve functies zijn en hoe je zelfsturing in de klas kunt stimuleren. Van taakinitiatie tot werkgeheugen. Je krijgt praktische tips die je meteen de volgende dag kunt toepassen in de lespraktijk.

Een informatieve en praktische 1-daagse cursus voor PO en VO/MBO, rijk aan nieuwe (brein)inzichten.

In deze cursus

 • Soorten executieve functies, bijdrage tot schoolsucces
 • De invloed op het leerplezier en de werkhouding
 • De rol bij gedragsproblemen, bij ADHD of Autisme
 • De ontwikkeling van het brein bij PO en VO leerling
 • Praktische handvatten en tips voor de lespraktijk

Voor wie?

 • Leerkrachten en docenten PO, VO en MBO
 • Mentoren
 • Intern begeleiders
 • Zorgcoördinatoren
 • Remedial teachers

Programma

 • 10:00: Start en welkom
 • 10:05: Wat zijn executieve functies en de relatie met het kinder- en tienerbrein?
 • 11:15: Koffiepauze
 • 11:30: Hoe herken je zwakke executieve functies?
 • 12:30: Lunch
 • 13:00: Hoe bepaal je wat een leerling nodig heeft?
 • 14:30: Theepauze
 • 14:45: Praktische tips n.a.v. opdrachten en vragen
 • 15:45: Afsluiting
 • 16:00: Einde

Investering

De kosten bedragen €390,- excl. BTW per deelnemer.

Inclusief boekcadeau!

Studiebelasting

Aanwezigheid: 1 cursusdag van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

Geen

Literatuurstudie

Vrijblijvende verdieping

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

Maak kennis met

dr. Diana Smidts
dr. Diana Smidts
Specialisme: Executieve Functies
Geen waarde voor beoordeling./5
Dr. Diana Smidts is GZ-psycholoog/Neuropsycholoog en Orthopedagoog-Generalist NVO. Haar expertise ligt op het gebied van zelfsturing, executieve functies en ADHD. Ze is gepromoveerd op de ontwikkeling van executieve functies bij jonge kinderen aan de Universiteit van Melbourne (Australië). Daarnaast ontwikkelde ze mede de Nederlandse versie van de BRIEF vragenlijst Executieve functies voor 5- tot 18-jarigen.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 8
PO

Volg deze 2-daagse cursus en creëer een rijk taalaanbod, taalkansen en taalfeedback in de kleuterklas. Verdiep je in een TOA, een TOS tot NT2-leerlingen stimuleren.

Start: 26 september 2024
Max 8
PO, VO, MBO

Volg deze 3-daagse cursus en leer hoe je echt contact maakt, motiveert, talenten benut en omgaat met weerstand. Laat jouw collega’s groeien in hun vak!

Max 20
PO

Volg deze 3-daagse cursus over veerkracht, positiviteit bij jezelf en de klas vergroten, eudaimonisch geluk versterken en de intrinsieke motivatie stimuleren.

Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.