trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  Coachend Leidinggeven

Coachend Leidinggeven

/5

Volg deze 3-daagse cursus en leer hoe je echt contact maakt, motiveert, talenten benut en omgaat met weerstand. Laat jouw collega’s groeien in hun vak!

Bij ons kun je rekenen op:

Coachend leidinggeven cursus

Cursusagenda

Algemeen

Coachend leidinggeven op school.

3-daagse cursus

Hoe zorg je ervoor dat je meer aan de zijlijn staat van het voetbalveld in plaats van in het veld? Als coachend leidinggevende is jouw doel om jouw team en de mensen om jou heen op weg te helpen dat ze groeien in hun vak, in hun rol en bijdrage aan het team en het onderwijs dat jullie voor ogen hebben. Dat ze de vrijheid en ruimte voelen om meer verantwoordelijkheid te nemen, ideeën aan te dragen en uit te wisselen– en dat ook doen. En dat ze zich gehoord, begrepen en gesteund voelen in de ups en downs die je als (startende) onderwijsprofessional tegenkomt. Zo worden je (nieuwe) medewerkers en je team als geheel krachtiger. Dat leidt uiteindelijk tot beter onderwijs, een veilige omgeving én meer werkplezier voor jou en je medewerkers. En onderwijsprofessionals die (blijven) genieten van lesgeven!

In deze cursus

 • Coachen als leiderschapsstijl en instrument
 • Succesvolle coachgesprekken: een plan van aanpak
 • Echt contact maken: zo doe je dat
 • Situationeel coachen: overtuiging en stimulering
 • Sturen op zelfontwikkeling en eigenaarschap
 • Coaching is meer dan praten: de inzet van diverse coachactiviteiten
 • Leren motiveren en gebruik maken van talenten
 • Geven en ontvangen van feedback
 • Omgaan met bezwaren en weerstand
 • Effectief beïnvloeden zonder macht
 • Resultaatgericht omgaan met groepsdynamiek in je team
 • Interpersoonlijke vaardigheden van jouw als leidinggevende (o.a. sociale vaardigheden, empathisch vermogen, zelfreflectie)
 • Aan de slag met een persoonlijk coachingplan

Voor wie?

 • Schoolleiders en bouwcoördinatoren PO
 • Leidinggevenden in het VO: afdelingsleider, teamleider en locatieleider

Investering

De kosten bedragen €1050,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: 3 cursusdagen van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

3 dagdelen voorbereiding, literatuur, opdrachten etc.

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

 

Maak kennis met

Anika van der Velden
Anika van der Velde
Specialisme: Coachend leidinggeven
Geen waarde voor beoordeling./5
Anika is trainer, coach en adviseur. Specialist in het omgaan met issues op het gebied van gedragsontwikkeling en cultuurverandering. Thema’s variëren van persoonlijke ontwikkeling, teamontwikkeling, communicatie & verbinding tot leiderschap. Anika helpt organisaties/individuen een beter gesprek te voeren met elkaar. Met minder gedoe, betere resultaten en blijere mensen.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 12
PO, VO, MBO

Volg deze 4-daagse cursus en word ook enthousiast over oplossingstaal in plaats van probleemtaal tijdens (moeizame) gesprekken met ouders en/of leerlingen.

Start: 4 oktober 2024
Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus en ontdek hoe instructie aan kracht wint als je hierbij op het bord schrijft. Maak kennis met ‘slow teaching’.

Start: 16 april 2025
Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus en leer de belangrijkste principes en technieken van de succesvolle aanpak Expliciete Directe Instructie.

Start: 23 september 2024, 3 december 2024
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.