trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  EDI in het VO en MBO

EDI in het VO en MBO

/5

Volg deze 1-daagse cursus over EDI doelen en instructie. Maak de vertaalslag naar je eigen vak met tips en technieken voor een goede les.

Bij ons kun je rekenen op:

EDI in het VO & MBO cursus

Cursusagenda

Algemeen

Expliciete Directe Instructie in het VO & MBO: tips en technieken voor een goede les

In deze ééndaagse cursus: EDI Doelen & EDI Instructie

Hoe zorg je ervoor dat alle leerlingen actief bij de les betrokken zijn, leren en succeservaringen opdoen?

EDI is een bewezen aanpak om de leseffectiviteit te verhogen en te zorgen voor betere leerprestaties bij alle leerlingen. Of je nu docent Nederlands, Wiskunde, Gymnastiek of CKV bent. EDI biedt je handvatten om alle leerlingen te motiveren en lesdoelen te laten halen. In de cursus maak je de vertaalslag naar je eigen vak. Het formuleren van doelen, het geven van een expliciete directe instructie waarbij de verantwoordelijkheid meer komt te liggen bij de leerlingen, staat in deze cursus centraal.

Met de tips en technieken die je krijgt, kun je direct aan de slag in de alledaagse lespraktijk.

In deze cursus

 • Leer je lesdoelen formuleren met concept en vaardigheid
 • Oefen je hoe je je lesdoel kunt delen met leerlingen
 • Leer je een heldere instructie te ontwerpen bij het lesdoel
 • Krijg je tools die het ik-kan-het-gevoel van de leerling versterken

Voor wie?

 • Docenten VO
 • Mentoren VO
 • Docenten MBO
 • Mentoren MBO

Programma

 • 10:00 uur: Hoe leren leerlingen, wat werkt in het onderwijs?
 • 11:15 uur: Koffie- en theepauze
 • 11:30 uur: EDI lesdoel, doelgericht werken
 • 12:30 uur: Lunch
 • 13:00 uur: EDI instructie
 • 14:30 uur: Koffie- en theepauze
 • 15:45 uur: EDI omgaan met verschillen
 • 16:00 uur: Einde

Investering

De kosten bedragen €390,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: cursusdag van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

(Vrijblijvende) verdieping

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

 

Maak kennis met

Brigitta Mathijssen
Brigitta Mathijssen
Specialisme: Expliciete Directe Instructie (VO)
4.8/5
Brigitta Mathijssen is gecertificeerd EDI-trainer. Brigitta geeft cursussen en begeleidt scholen met een ambitie om de onderwijskwaliteit en de leeropbrengst te verhogen.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 25
PO, VO, MBO

Volg deze 1-daagse cursus en leer omgaan met lastige ouders en korte lontjes. Over verbinding, begrenzing en medewerking zonder oeverloze discussies.

Start: 19 september 2024, 9 december 2024
Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): lesfasen, technieken, leerlijnen en lesdoelen. Betrek leerlingen actiever bij de les.

Start: 26 november 2024, 8 februari 2025
Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): begeleide inoefeningen, lesafsluiting, zelfstandige verwerking en klassenmanagement.

Start: 28 januari 2025, 5 april 2025
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.