trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  EDI Kleuters II

EDI Kleuters II

/5

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): spelbegeleiding en klassenmanagement. Benut de beschikbare leertijd optimaal voor alle leerlingen.

Bij ons kun je rekenen op:

EDI Kleuters II cursus

Cursusagenda

Algemeen

Expliciete Directe Instructie in de kleuterklas.

Tijdens deze cursusdag EDI kleuters II:

 • EDI spelbegeleiding
 • EDI klassenmanagement

Deze ééndaagse cursusdag gaat over een goed klassenmanagement en spelbegeleiding bij kleuters. Binnen een goed klassenmanagement neemt de leerkrachten maatregelen om een klimaat te scheppen waarin kleuters met succes en plezier kunnen leren en werken. Het zorgt ervoor dat beschikbare leertijd optimaal benut kan worden.

Daarnaast zorgt een goed klassenmanagement ervoor dat probleemgedrag terug gedrongen wordt, waardoor ‘alle’ kinderen de mogelijkheid krijgen om lesdoelen te behalen. Wanneer er een goed klassenmanagement heerst, heeft de leerkracht de gelegenheid om kinderen te begeleiden bij spel in de hoeken. Jonge kinderen nemen vaardigheden en kennis van opvoeders na imitatie en instructie op door dit te vermengen met speelse activiteiten. De verschillende begeleidingsvormen bij spel worden gedurende deze dag besproken.

Een unieke cursus voor iedere kleuterleerkracht die het beste uit zijn les wil halen!

Volg ook de ééndaagse cursus EDI kleuters I: EDI instructie & EDI lesdoelen.

De cursus EDI kleuters I en II zijn los en in willekeurige volgorde te volgen.

Tip: Volg ze allebei voor het voordelige EDI Passe-Partout tarief!

In deze cursus

 • Ik weet het belang van een goed klassenmanagement;
 • Ik krijg handvatten voor een goed klassenmanagement bij kleuters;
 • Ik weet het belang van spelbegeleiding;
 • Ik weet hoe ik kinderen effectief bij spel in de hoeken kan begeleiden.

Voor wie?

 • Kleuterleerkrachten

Programma

 • 10:00- 11:30 Het belang van een goed klassenmanagement
 • 11:15- 11:30 Pauze
 • 11:30- 12:30 Tips voor een goed klassenmanagement
 • 12:30- 13:00 Lunch
 • 13:00- 14:30 Het belang van spel
 • 14:45- 15:00 Pauze
 • 15:00- 16:00 Spelbegeleiding in de hoeken en afsluiting

Investering

De kosten bedragen €390,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: cursusdag van 10 tot 16 uur

Voorbereiding/Literatuurstudie

(Vrijblijvende) verdieping

Locatie

Deze cursus vindt zowel fysiek op locatie als online plaats. Alle informatie sturen we je toe per e-mail.

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

 

Maak kennis met

Sherrill Woldberg
Sherrill Woldberg
Specialisme: EDI kleuters
4.2/5
Sherrill Woldberg is leerkracht, heeft de opleiding Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gevolgd en is een enthousiaste gecertificeerde EDI-trainster. Zij focust zich binnen de Expliciete Directe Instructie (EDI) onder andere op een effectieve instructie bij het jonge kind. En als ECHA specialist verzorgt Sherrill ook scholing, begeleidt zij kinderen, schoolteams en schoolbesturen rondom hoogbegaafdheid.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 25
PO, VO, MBO

Volg deze 1-daagse cursus en leer omgaan met lastige ouders en korte lontjes. Over verbinding, begrenzing en medewerking zonder oeverloze discussies.

Start: 27 juni 2024, 19 september 2024, 9 december 2024
Max 20
PO

Volg deze 2-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie in de kleuterklas. Voordelig Passe-Partout tarief!

Start: 5 juni 2024, 5 november 2024, 21 januari 2025
Max 20
PO

Volg deze 5-daagse cursus en word de specialist van jullie team die het beleid en onderwijs aan hoogbegaafde kinderen op school opzet en organiseert.

Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.