trustpilot
Home  ›  Blog  ›  5 wistjedatjes over Begrijp Dyscalculie

5 wistjedatjes over Begrijp Dyscalculie

5-feitjes-over-Begrijp-Dyscalculie

Ben je geïnteresseerd in het verdiepen van je kennis over dyscalculie en een zorgplan voor leerlingen met deze problematiek? Doe dan mee met onze 1-daagse cursus Begrijp Dyscalculie, verzorgd door Marije van Oostendorp. Deze cursus is kleinschalig, praktijkgericht en interactief en biedt ruimte voor het behandelen van jouw specifieke vragen en casuïstiek. Ga aan de slag met passende praktische oplossingen voor leerlingen die extra rekenzorg nodig hebben.

Wist je dat...

Sommige kinderen meer kans hebben op dyscalculie, zoals leerlingen met een vorm van ADHD.

Als een leerling in groep 7 problemen heeft met breuken je niet direct aan dyscalculie hoeft te denken, maar wel als diegene nog steeds op zijn vingers moet tellen bij sommen t/m 10.

Er geen genezing mogelijk is van dyscalculie maar met hulpmiddelen, aanpassingen en de juiste mindset het vaak wel lukt om naar een middelbare school te gaan passend bij de verdere ontwikkeling.

Er twee vormen van dyscalculie zijn, één aangeboren variant en één die je op latere leeftijd kunt krijgen bijvoorbeeld na een ongeluk.

Veel scholen worstelen met het vormgeven van ondersteuningsniveau 3 terwijl dit helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Marije van Oostendorp

Auteur

Logo onderwijsdesk
Onderwijsdesk
De Onderwijsdesk organiseert cursussen voor onderwijsprofessionals rondom thema’s op het snijvlak van zorg en onderwijs.
info@onderwijsdesk.nl

Ook interessant