trustpilot
Home  ›  Blog  ›  5 wistjedatjes over Coachend Leidinggeven op school

5 wistjedatjes over Coachend Leidinggeven op school

5-feitjes-over-Coachend-Leidinggeven-op-school

Ontdek hoe je effectief je collega’s kunt ondersteunen en begeleiden in hun professionele groei, rolontwikkeling en bijdrage aan het team met onze 3-daagse cursus Coachend leidinggeven op school, onder leiding van Anika van der Velde. Deze cursus richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden om collega’s, met name (startende) onderwijsprofessionals, te ondersteunen tijdens zowel de uitdagende als de succesvolle momenten als ups en downs in hun vakmanschap. Zorg dat ze zich gehoord, begrepen en gesteund voelen.

Wist je dat...

Coachend leiderschap overwegend over jou als leidinggevende zelf gaat? Jouw persoonlijkheid, persoonlijke ervaring, persoonlijke ontwikkeling en jouw voorkeurs leiderschapsstijl bepalen in grote mate of jouw leiderschap als coachend wordt ervaren.

Coachend leiderschap echt een competentie is? Als coachen slecht wordt uitgevoerd kan het worden ervaren als micromanagement.

Coachend leiderschap essentieel is voor het binden, boeien en behouden van medewerkers? Coachende leiders kunnen de sterke en zwakke punten van andere teamleden identificeren en hen coachen om zich te verbeteren.

4 van de 7 meest genoemde redenen door een medewerker om te vertrekken uit een organisatie te maken hebben met de leidinggevende? Een goede leidinggevende heeft aandacht voor medewerkers en voor de cultuur binnen het team.

Oordeelloos luisteren één van de meest waardevolle vaardigheden en attitude is die je jezelf en je omgeving kan geven? En in de rol van coachend leidinggevende één van de belangrijkste eigenschappen is?

Anika van der Velde

Auteur

Logo onderwijsdesk
Onderwijsdesk
De Onderwijsdesk organiseert cursussen voor onderwijsprofessionals rondom thema’s op het snijvlak van zorg en onderwijs.
info@onderwijsdesk.nl

Ook interessant