trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  EDI I

EDI I

/5

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): lesfasen, technieken, leerlijnen en lesdoelen. Betrek leerlingen actiever bij de les.

Bij ons kun je rekenen op:

EDI I cursus

Cursusagenda

Algemeen

Expliciete Directe Instructie (EDI) in groep 1 t/m 8 wordt verzorgd door Marcel Schmeier, de auteur van het gelijknamige boek en gecertificeerd EDI-trainer.

Tijdens deze cursusdag Expliciete Directe Instructie (deel 1) worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • EDI Lesfasen + technieken
 • EDI Leerlijnen + lesdoelen

Voor het bieden van kwalitatief hoogwaardig onderwijs is het belangrijk om een lesmodel te gebruiken waarvan grondig en meerjarig onderzoek aantoont dat het werkt. De lesfasen en technieken van het EDI-lesmodel zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. EDI is een helder lesmodel van lesfasen en technieken die jij als leerkracht kunt inzetten om leerlingen met plezier en succes de lessen te laten volgen.

EDI is te gebruiken bij alle vakken en naast iedere lesmethode. Hierdoor krijg je meer grip en zeggenschap over je lessen en staat jouw vakmanschap centraal. Hoe ziet het EDI-lesmodel eruit in de dagelijkse praktijk van het klaslokaal? Deze cursus verbindt de theorie op inspirerende en concrete wijze met de praktijk.

Expliciete Directe Instructie is de didactiek van de gelijke kansen en geeft iedere leerling het succesgevoel: ‘Ik kan het!’ Een unieke cursus voor iedere leerkracht die het beste uit zijn lessen wil halen!

Enthousiast? Schrijf je dan ook in voor de vervolgcursussen:

Volg ze alle drie voor het voordelige Passe-Partout tarief. Passe-Partout: Meld u/uw collega aan voor de 3 cursusdagen Expliciete Directe Instructie I, II en III voor het voordelige Passe-Partout tarief à €1050,00 excl. BTW. De Passe-Partout is ook van toepassing indien u bijvoorbeeld deel I volgt en een teamlid deel II en III.

Werkzaam als kleuterleerkracht? Bekijk de 2-daagse EDI Kleuters

Werkzaam in het VO / MBO? Bekijk de 1-daagse EDI in het VO en MBO

In deze cursus

Marcel Schmeier verbindt de theorie uit het boek aan praktische voorbeelden uit de lespraktijk en doet zelf ook lesfragmenten voor. Je raakt geïnspireerd en aan het eind van de dag heb je flink wat praktische tips ontvangen die je kunt toepassen in je eigen lespraktijk, ongeacht of je nog weinig of juist al veel kennis hebt over het EDI-lesmodel.

 • Lesfasen en technieken: Je kunt de lesfasen en technieken van het EDI-lesmodel benoemen en omschrijven.
 • Leerlijnen en lesdoelen: Je kunt een lesdoel formuleren met een concept en een vaardigheid.

Voor wie?

 • Leerkrachten groep 1 – 8
 • Intern begeleiders
 • Remedial teachers
 • Kwaliteitscoördinatoren

Programma

 • 10:00: lesfasen en technieken
 • 11:15: pauze
 • 11:30: voorbeelden uit de lespraktijk
 • 12:30: lunch
 • 13:00: leerlijnen
 • 14:30: pauze
 • 14:45: lesdoelen
 • 15:45: afsluiting
 • 16:00: einde

Investering

De kosten bedragen €390,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: 1 cursusdag van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

Een dagdeel (vrijblijvende) literatuurstudie.

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

 

Maak kennis met

Marcel Schmeier
Marcel Schmeier
Specialisme: Expliciete Directe Instructie, Effectief rekenonderwijs
Geen waarde voor beoordeling./5
Marcel is specialist didactisch handelen, auteur en bevoegd leraar basisonderwijs. Hij heeft ruime ervaring als leerkracht en intern begeleider in het speciaal en regulier basisonderwijs en weet als geen ander de theorie op een inspirerende wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Hij is bekend van de onderwijsklassieker ‘Expliciete Directe Instructie 2.0’. Ook schreef hij de boeken ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’ en ‘Bordwerk en aantekeningen’, dat werd verkozen tot Runner-up Beste Onderwijsboek 2020. Deelnemers aan zijn nascholingen kunnen vaak niet wachten om het geleerde toe te passen in hun eigen klassen. Samen met Marita Eskes is hij eigenaar van gewoongoedlesgeven.nl  

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 20
PO

Volg het webinar en geef je klas een boost qua rekenkennis. Leer de belangrijkste drempels vlot te oefenen met de uitvallers.

Start: 10 oktober 2024
Max 8
PO, VO, MBO

Volg deze 4-daagse cursus en word ook enthousiast over oplossingstaal in plaats van probleemtaal tijdens (moeizame) gesprekken met ouders en/of leerlingen.

Start: 4 oktober 2024
Max 20
PO, VO, MBO

Volg deze 1-daagse cursus en ontdek hoe je negatief gedrag ombuigt, voorkomt dat je de moed verliest en dat je eigen accu leegraakt.

Start: 9 maart 2024, 22 maart 2024
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.