trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  EDI II

EDI II

/5

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): kraakheldere instructies bij het lesdoel en omgaan met zwakke en sterke leerlingen.

Bij ons kun je rekenen op:

EDI II cursus

Cursusagenda

Algemeen

Expliciete Directe Instructie (EDI) in groep 3 t/m 8 begeleid door Marcel Schmeier.

Tijdens deze cursusdag Expliciete Directe Instructie II:

 • EDI Instructie
 • EDI Omgaan met verschillen

Hoogwaardige instructie vraagt om vakmanschap en het juiste gereedschap. Marcel Schmeier deelt de EDI aanpak en de beste tips met je tijdens deze cursusdag. Met de EDI aanpak geef je kwalitatief goede instructie, betrek je leerlingen actief bij de inhoud van de lessen, realiseer je een grote mate van betrokkenheid, nemen gedragsproblemen af en de leerwinst neemt toe.

Expliciete Directe Instructie geeft iedere leerling het succesgevoel: ‘Ik kan het!’ Het vergroot hun motivatie én de leeropbrengst zichtbaar en het maakt van jou een effectieve leerkracht!

Een unieke cursus voor iedere leerkracht die het beste uit zijn les wil halen!

Volg ook de cursus Expliciete Directe Instructie I: EDI Intro & EDI Doelen
Volg ook de cursus Expliciete Directe Instructie III: EDI begeleide inoefening & EDI klassenmanagement

In deze cursus

 • Leer je een heldere instructie te ontwerpen bij het lesdoel
 • Doe je meer recht aan zwakke en sterke leerlingen
 • Kun je niveauverschillen organiseren binnen het EDI model

Voor wie?

 • Voor leerkrachten groep 3 – 8
 • Intern begeleiders
 • Remedial teachers

Programma

 • 10:00 – 11:15 Introductie
 • 11:15 – 11:30 Pauze
 • 11:30 – 12:30 Expliciete Directe Instructie
 • 12:30 – 13:00 Lunch
 • 13:00 – 14:30 Het formuleren van EDI lesdoel
 • 14:30 – 14:45 Pauze
 • 14:45 – 15:45 Oefenen met EDI lesdoelen
 • 15:45 – 16:00 Afsluiting

Investering

De kosten bedragen €390,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: 1 cursusdag van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

Een dagdeel (vrijblijvende) literatuurstudie.

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE, Laren

Parkeren maandag t/m vrijdag

Doordeweeks kunt u gratis parkeren bij het Hertenkamp in Laren op 2min loopafstand van ons kantoor. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan).

Na het parkeren loopt u terug richting het Chinees restaurant. U steekt hier over en loopt de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Parkeren zaterdag

Tijdens het weekend kunt u parkeren op ons parkeerterrein aan de achterzijde, bereikbaar via de rechterpoort.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum vertrekt er elke 15 minuten een bus naar Laren (Lijn 108 richting Huizen). Na een kwartier rijden komt u aan op de bushalte “Brink” in het centrum van Laren, vanwaar het 3 minuten lopen is naar de Onderwijsdesk.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxibus vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxibus vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station. Bij het veld ‘Vraag / Verwachtingen’ op het inschrijfformulier kunt u aangeven of u gebruik wilt maken van deze shuttle service.

Auto

Laren is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

Maak kennis met

Marcel Schmeier
Marcel Schmeier
Specialisme: Expliciete Directe Instructie, Effectief rekenonderwijs
Geen waarde voor beoordeling./5
Marcel Schmeier M SEN is gecertificeerd EDI-trainer. Marcel weet als geen ander de theorie op zo’n inspirerende wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk van jouw klas, dat je direct met de tips en tools aan de slag wilt! Marcel is alom bekend als Onderwijsadviseur taal en rekenen, als leerkracht/intern begeleider in het speciaal en regulier basisonderwijs en als auteur van ‘Expliciete Directe Instructie: tips en technieken voor een goede les!’ , ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’ en van zijn recent verschenen boek ‘Bordwerk en Aantekeningen’.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): instructie en lesdoelen. Verlaag niet je lesdoelen, maar verhoog je instructiekwaliteiten.

Start: 5 juni 2024, 5 november 2024, 21 januari 2025
Max 20
PO, VO

Volg het webinar en ontdek de kracht van een groeimindset en groeitaal. Leer hoe je motiverende gespreksvoering in de klas inzet.

Start: 6 juni 2024, 12 november 2024
Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus en ontdek hoe instructie aan kracht wint als je hierbij op het bord schrijft. Maak kennis met ‘slow teaching’.

Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.