trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  EDI III

EDI III

/5

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): begeleide inoefeningen, lesafsluiting, zelfstandige verwerking en klassenmanagement.

Bij ons kun je rekenen op:

EDI III cursus

Cursusagenda

Algemeen

Expliciete Directe Instructie (EDI) in groep 1 t/m 8 wordt verzorgd door Marcel Schmeier, de auteur van het gelijknamige boek en gecertificeerd EDI-trainer.

Tijdens deze cursusdag Expliciete Directe Instructie (deel 3) worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • EDI Begeleide inoefening
 • EDI Klassenmanagement

Voor het bieden van kwalitatief hoogwaardig onderwijs is het belangrijk om een lesmodel te gebruiken waarvan grondig en meerjarig onderzoek aantoont dat het werkt. De lesfasen en technieken van het EDI-lesmodel zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. EDI is een helder lesmodel van lesfasen en technieken die jij als leerkracht kunt inzetten om leerlingen met plezier en succes de lessen te laten volgen.

EDI is te gebruiken bij alle vakken en naast iedere lesmethode. Hierdoor krijg je meer grip en zeggenschap over je lessen en staat jouw vakmanschap centraal. Hoe ziet het EDI-lesmodel eruit in de dagelijkse praktijk van het klaslokaal? Deze cursus verbindt de theorie op inspirerende en concrete wijze met de praktijk.

Expliciete Directe Instructie is de didactiek van de gelijke kansen en geeft iedere leerling het succesgevoel: ‘Ik kan het!’ Een unieke cursus voor iedere leerkracht die het beste uit zijn lessen wil halen!

Enthousiast? Schrijf je dan ook in voor (ook los en in willekeurige volgorde te volgen):

Voordelig Passe-Partout tarief! Meld u/uw collega aan voor de 3 cursusdagen Expliciete Directe Instructie I, II en III voor het Passe-Partout tarief à €1050,00 excl. BTW. De Passe-Partout is ook van toepassing indien u bijvoorbeeld deel I volgt en een teamlid deel II en III.

In deze cursus

Marcel Schmeier verbindt de theorie uit het boek aan praktische voorbeelden uit de lespraktijk en doet zelf ook lesfragmenten voor. Je raakt geïnspireerd en aan het eind van de dag heb je flink wat praktische tips ontvangen die je kunt toepassen in je eigen lespraktijk, ongeacht of je nog weinig of juist al veel kennis hebt over het EDI-lesmodel.

 • Begeleide inoefening: Je kunt verantwoordelijkheid geleidelijk overdragen aan leerlingen op basis van controle van begrip.
 • Klassenmanagement: Je kunt omschrijven hoe effectief klassenmanagement bijdraagt aan welbevinden en leren.

Voor wie?

 • Voor leerkrachten groep 1 – 8
 • Intern begeleiders
 • Remedial teachers
 • Kwaliteitscoördinatoren

Programma

 • 10:00: overdragen van verantwoordelijkheid en begrip controleren
 • 11:15: pauze
 • 11:30: fading en lesafsluiting
 • 12:30: lunch
 • 13:00: klassenmanagement en regels/routines
 • 14:30: pauze
 • 14:45: straffen/belonen en werken aan routines
 • 15:45: afsluiting
 • 16:00: einde

Werkzaam als kleuterleerkracht? Bekijk de 2-daagse EDI Kleuters

Werkzaam in het VO / MBO? Bekijk de 1-daagse EDI in het VO en MBO

Investering

De kosten bedragen €390,- excl. BTW per deelnemer.

Studiebelasting

Aanwezigheid: 1 cursusdag van 10 tot 16 uur

Voorbereiding

Een dagdeel (vrijblijvende) literatuurstudie.

Locatie

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

 

Maak kennis met

Marcel Schmeier
Marcel Schmeier
Specialisme: Expliciete Directe Instructie, Effectief rekenonderwijs
Geen waarde voor beoordeling./5
Marcel is specialist didactisch handelen, auteur en bevoegd leraar basisonderwijs. Hij heeft ruime ervaring als leerkracht en intern begeleider in het speciaal en regulier basisonderwijs en weet als geen ander de theorie op een inspirerende wijze te vertalen naar de dagelijkse praktijk. Hij is bekend van de onderwijsklassieker ‘Expliciete Directe Instructie 2.0’. Ook schreef hij de boeken ‘Effectief rekenonderwijs op de basisschool’ en ‘Bordwerk en aantekeningen’, dat werd verkozen tot Runner-up Beste Onderwijsboek 2020. Deelnemers aan zijn nascholingen kunnen vaak niet wachten om het geleerde toe te passen in hun eigen klassen. Samen met Marita Eskes is hij eigenaar van gewoongoedlesgeven.nl  

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): spelbegeleiding en klassenmanagement. Benut de beschikbare leertijd optimaal voor alle leerlingen.

Start: 12 juni 2024, 21 november 2024, 6 februari 2025
Max 20
PO, VO, MBO

Volg deze 1-daagse cursus vol breininzichten. Leer wat Executieve Functies zijn, hoe je zelfsturing in de klas kunt stimuleren en aandacht voor mythen.

Start: 20 juni 2024, 27 september 2024
Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): kraakheldere instructies bij het lesdoel en omgaan met zwakke en sterke leerlingen.

Start: 7 januari 2025, 8 maart 2025
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.