trustpilot
Home  ›  Cursussen  ›  EDI Kleuters 2‑daagse Passe-Partout

EDI Kleuters 2‑daagse Passe-Partout

/5

Volg deze 2-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie in de kleuterklas. Voordelig Passe-Partout tarief!

Bij ons kun je rekenen op:

EDI Kleuters I en II (Passe-Partout) cursus

Cursusagenda

Algemeen

Expliciete Directe Instructie in de kleuterklas. Een unieke 2-daagse cursus voor iedere kleuterleerkracht die het beste uit zijn les wil halen!

Cursusdag 1 :

 • EDI instructie
 • EDI lesdoelen

Cursusdag 2:

 • EDI spelbegeleiding
 • EDI klassenmanagement

Tijdens de eerste cursusdag leer je wat het belang is van lesdoelen delen met kleuters. Daarnaast leer je hoe je een lesdoel effectief kunt delen met kleuters. Ook kleuters hebben een instructie nodig met modeling, omdat we uit onderzoek weten dat jonge kinderen leren door imitatie. Via scaffolding brengen leerkrachten hun kleuters op een hoger niveau. Volgens Van der Leij (2017) geven we kleuters pas echt wat zij nodig hebben wanneer wij niet kind volgend lesgeven, maar kind leidend lesgeven. Een leerkracht verlaagt dus niet de lesdoelen, maar verhoogt de instructiekwaliteiten om het kind vooruit te leiden.

De tweede cursusdag gaat over een goed klassenmanagement en spelbegeleiding bij kleuters. Binnen een goed klassenmanagement neemt de leerkrachten maatregelen om een klimaat te scheppen waarin kleuters met succes en plezier kunnen leren en werken. Het zorgt ervoor dat beschikbare leertijd optimaal benut kan worden. Daarnaast zorgt een goed klassenmanagement ervoor dat probleemgedrag terug gedrongen wordt, waardoor ‘alle’ kinderen de mogelijkheid krijgen om lesdoelen te behalen. Wanneer er een goed klassenmanagement heerst, heeft de leerkracht de gelegenheid om kinderen te begeleiden bij spel in de hoeken. Jonge kinderen nemen vaardigheden en kennis van opvoeders na imitatie en instructie op door dit te vermengen met speelse activiteiten. De verschillende begeleidingsvormen bij spel worden gedurende deze dag besproken.

De cursusdagen EDI kleuters I en EDI Kleuters II zijn ook los en in willekeurige volgorde te volgen. Volg je ze allebei dan betaal je het voordelige Passe-Partouttarief!

In deze cursus

 • In deze cursus Ik weet het belang van een goed klassenmanagement;
 • Ik krijg handvatten voor een goed klassenmanagement bij kleuters;
 • Ik weet het belang van spelbegeleiding;
 • Ik weet hoe ik kinderen effectief bij spel in de hoeken kan begeleiden;
 • Ik weet het belang van een goed klassenmanagement;
 • Ik krijg handvatten voor een goed klassenmanagement bij kleuters;
 • Ik weet het belang van spelbegeleiding;
 • Ik weet hoe ik kinderen effectief bij spel in de hoeken kan begeleiden.

Programma dag 1

 • 10:00 – 11:30 Introductie Expliciete Directe Instructie
 • 11:15 – 11:30 Pauze
 • 11:30 – 12:30 EDI lesdoelen en oefening
 • 12:30 – 13:00 Lunch
 • 13:00 – 14:30 Een effectieve instructie
 • 14:45 – 15:00 Pauze
 • 15:00 – 16:00 Vervolg en afsluiting

Programma dag 2

 • 10:00 – 11:30 Het belang van een goed klassenmanagement
 • 11:15 – 11:30 Pauze
 • 11:30 – 12:30 Tips voor een goed klassenmanagement
 • 12:30 – 13:00 Lunch
 • 13:00 – 14:30 Het belang van spel
 • 14:45 – 15:00 Pauze
 • 15:00 – 16:00 Spelbegeleiding in de hoeken en afsluiting

Investering

Volg ze alle twee met voordelig Passe-Partout tarief! De kosten bedragen €700,- excl. BTW per deelnemer (i.p.v. €390,- per losse cursusdag).

Studiebelasting

Aanwezigheid: 1 cursusdag van 10 tot 16 uur

Voorbereiding/Literatuurstudie

(Vrijblijvende) verdieping

Locatie

Deze cursus vindt zowel fysiek op locatie als online plaats. Alle informatie sturen we je toe per e-mail.

Onderwijsdesk
Schoutenbosje 5 (oude postkantoor, ingang achterzijde)
1251 LE  Laren (NH)

Parkeren vanaf A1 (richting Amsterdam of Amersfoort/Utrecht)

Neem afslag Laren/Hilversum Noord (afrit 9). Aan het einde van de afslag bij de verkeerslichten naar rechts. U rijdt rechtdoor op de Hilversumse weg. Na ongeveer 6oo meter heeft u aan uw linkerhand het Hertenkamp, en voorbij de bocht staat aan de linkerkant een appartementencomplex. Hier slaat u direct links af naar het parkeerterrein. U kunt hier gratis parkeren. Indien dit parkeerterrein vol is kunt u ook parkeren bij de tennisvereniging ’t Laer (Driftlaan). U neemt aan het einde van bovenstaand parkeerterrein een flauwe bocht naar rechts. Aan het einde van deze straat vindt u het parkeerterrein van de tennisvereniging.

Na het parkeren loopt u terug richting de weg bij het appartementencomplex. U steekt hier over en loopt op de stoep naar rechts direct links de straat Schoutenbosje in. Aan de rechterkant ziet u onze kantoorlocatie met het gevelbord van de Onderwijsdesk én de zwarte entreepoort. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Openbaar vervoer

Vanaf het treinstation Hilversum Centraal kunt u buslijn 108 nemen. Vanaf station Naarden-Bussum kunt u buslijn 109 nemen.

Stap in Laren uit bij halte ‘Brink’. U steekt de weg over en loopt naar links. Eerste weg naar rechts, dit is de Nieuweweg. Daarna neemt u de tweede rechts: Klaaskampen en de eerste links. U bent nu op het Schoutenbosje. Na +/- 30 meter ziet u aan uw linkerhand het oude Postkantoor, u loopt door langs de hoofdentree, totdat u het gevelbord van de Onderwijsdesk aan de muur ziet hangen. Het kleine hek aan de linkerkant van de entreepoort is geopend. De entree van de Onderwijsdesk bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, (het trapje op) bij het terras.

Gratis shuttle service van en naar station Hilversum Centraal

De taxi(bus) vertrekt om 09.30 uur naar de Onderwijsdesk in Laren. De taxi(bus) vertrekt om 16.00 uur van de Onderwijsdesk naar Hilversum Centraal station.

Een paar dagen voor aanvang van de cursus ontvangt u een e-mail en heeft u de mogelijkheid om u op te geven voor de Shuttle Service.

Auto

Laren (NH) is gemakkelijk te bereiken via de A1 en A27 en op een half uur rijden van Amsterdam, Utrecht, Almere en Amersfoort.

 

Maak kennis met

Sherrill Woldberg
Sherrill Woldberg
Specialisme: EDI kleuters
4.2/5
Sherrill Woldberg is leerkracht, heeft de opleiding Onderwijskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen gevolgd en is een enthousiaste gecertificeerde EDI-trainster. Zij focust zich binnen de Expliciete Directe Instructie (EDI) onder andere op een effectieve instructie bij het jonge kind. En als ECHA specialist verzorgt Sherrill ook scholing, begeleidt zij kinderen, schoolteams en schoolbesturen rondom hoogbegaafdheid.

Wat zeggen je
voorgangers

Onderwijsdesk scoort gemiddeld een  4.8 / 5
Logo trustpilot

Onze nieuwsbrief

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws en beste tips in het onderwijs? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Anderen bekeken ook

Max 20
VO, MBO

Volg deze 6-daagse cursus over het vormgeven van de rekenzorg op school. Van zwakke rekenaars tot een rekenbeleid/protocol rekenproblemen en dyscalculie.

Start: 16 oktober 2024, 10 januari 2025
Max 20
PO

Volg deze 1-daagse cursus over Expliciete Directe Instructie (EDI): kraakheldere instructies bij het lesdoel en omgaan met zwakke en sterke leerlingen.

Start: 7 januari 2025, 8 maart 2025
Max 20
VO, MBO

Volg deze 1-daagse cursus over de meest voorkomende en minst begrepen handicap die bovendien vaak met autisme, dyslexie en een laag IQ wordt verward.

Start: 3 oktober 2024
Wil jij ook blijven leren?

Wil jij de brochure ontvangen van deze cursus? Vul dan onderstaand je e-mailadres in en ontvang de brochure in jouw mailbox.